Uitgegeven werk


Details voor:

 Stichting Termunter Woningbouw (1918-2009)

EigenschapWaarde
Naam:Stichting Termunter Woningbouw (1918-2009)
Omschrijving:

Auteur: Meindert Schroor
Uitgave: Stichting Termunter Woningbouw                               
ISBN nummer: 978- 90-831758-1-8

Het bestuur van de Stichting Termunter Woningbouw wil door het uitgeven van dit jubileumboekje de (ontstaans)geschiedenis beschrijven van de 90 jaar oude woningcorporatie.

De opgerichte corporatie was het resultaat van politieke gedrevenheid en veel persoonlijke inzet. De ongezonde woontoestanden van de 'arbeidersklasse' en anderzijds de heersende woningnood en hoge huren bleken aanvankelijk onvoldoende om sociale woningbouw van gemeentewege in Termunten aan te pakken. Door vasthoudenheid is het in 1918 gelukt.

Het nut en noodzaak, dan wel het opgeven van de zelfstandige status van de corporaties, bleken lastige dilemma's te zijn, die lange tijd een gezamelijke fusie in de weg stonden.

Ruim 90 jaar na de oprichtingsdatum van de Stichting Termunter Woningbouw is het dan zover. De besturen en Raden van Toezicht van de bij de SGBA aangesloten corporaties hebben ingestemd om per 1 januari 2009 samen met de beheersorganisatie SGBA te gaan fuseren en verder te gaan onder de nieuwe naam van 'Woonstichting Groninger Huis'.

Bestandsnaam:uitgegeven_werk_niet_beschikbaar.pdf
Bestandsgrootte: 26.67 kB
Bestandstype:pdf (Mime type: application/pdf)